ΤΗΛΕΣΥΝΕΔΡΙΑ ΜΕΣΩ SKYPE-VIBER

/ΤΗΛΕΣΥΝΕΔΡΙΑ ΜΕΣΩ SKYPE-VIBER
ΤΗΛΕΣΥΝΕΔΡΙΑ ΜΕΣΩ SKYPE-VIBER2022-09-21T22:26:08+03:00

ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ ΤΗΛΕΣΥΝΕΔΡΙΑ ΜΕΣΩ SKYPE,VIBER

Το βασικό εργαλείο της ψυχιατρικής διαχρονικά είναι ο λόγος και η λεκτική και μη λεκτική επικοινωνία.

Αυτός είναι και ο λόγος που η ψυχιατρική είναι ίσως εκείνη η ειδικότητα της ιατρικής που περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη εκμεταλλεύεται τις δυνατότητες της τεχνολογίας στον τομέα της επικοινωνίας μέσω διαδικτύου δίνοντας πραγματικό νόημα σε αυτό που σήμερα λέμε τηλεϊατρική .

Εννοείται ότι δεν μπορεί να αντικαταστήσει την αμεσότητα της επίσκεψης στο ιατρείο όπως  δεν μπορεί να βοηθήσει ασθενείς που βρίσκονται σε φάση αδυναμίας ψυχιατρικής συνέντευξης    (π.χ μανία, εμβροντησία).

Μπορεί όμως να  βοηθήσει  πολύ σε περιπτώσεις αγοραφοβικών ασθενών ή ασθενών με κινητικά προβλήματα, ηλικιωμένων ή ακόμα σε περιπτώσεις όπου υπάρχει δυσκολία στην πρόσβαση σε ψυχιατρικές υπηρεσίες ή δεν υπάρχει ειδικός ψυχίατρος ( π.χ  νησιά ).

Με την τελευταία δε δυνατότητα της “άυλης συνταγογράφησης” μέσω Α.Μ.Κ.Α είναι πια εύκολη και η συνταγογράφηση όπου κριθεί απαραίτητο και ασφαλές και στον πιο απομακρυσμένο ασθενή.

Μια άλλη κατηγορία που επίσης μπορεί να βοηθηθεί μέσω  τηλεσυνεδρίας  από το διαδίκτυο είναι οι μετανάστες .Όπως αναφέρθηκε και παραπάνω ο λόγος είναι βασικό εργαλείο στην ψυχιατρική .Όσο καλά και αν μιλάει κανείς μια γλώσσα σίγουρα δεν μπορεί να εκφραστεί το ίδιο όσο θα το κάνει χρησιμοποιώντας την μητρική του γλώσσα. Το ίδιο θα γίνει και από την μεριά του ιατρού -θεραπευτή.

ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ

Για όσους ήδη χρησιμοποιούν το SKYPE αρκεί να πατήσουν στο κουμπί “Κλείστε ραντεβού” και να ακολουθήσουν τις οδηγίες. Γίνεται προπληρωμή με  πιστωτική κάρτα μέσω  PayPal.

Είναι προφανές ότι για  τηλεσυνεδρία  μέσω διαδικτύου είναι απαραίτητος ο υπολογιστής με ενσωματωμένη ή πρόσθετη κάμερα και η ύπαρξη σύνδεσης στο Internet .Απαραίτητο επίσης είναι το ελεύθερο λογισμικό του SKYPE. Για να το κατεβάσετε πρέπει να ανοίξετε  λογαριασμό  στο www.skype.com και να ακολουθήσετε τις οδηγίες.

Στο πλαίσιο αναζήτηση πληκτρολογείτε : vlachakis@tellas.gr
Τώρα είστε έτοιμοι για να πραγματοποιήσετε βίντεο-κλήση.Να σημειωθεί ότι τα πρωτόκολλα ασφαλείας του SKYPE είναι πολύ υψηλά και δεν κινδυνεύει το ιατρικό απόρρητο.

Αναζήτηση στον κατάλογο SKYPE : vlachakis@tellas.gr

ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ